Új lakóépületekhez való Growatt inverter akkumulátor interfésszel

A TL-XH sorozat invertereinek hatékonysága a 98,2% és 98,4% közötti tartományba esik. A gyártó jelzése szerint a 10,8 kg tömegű eszköz kompatibilis a két üvegrétegből álló modulokkal és a magasabb hozamokkal.

2020. február 26., forrás: mnnsz.hu

A kínai inverter gyártó, a Growatt új TL-XH inverter sorozatot vezetett be a egyfázisú lakóépületek használóinak.

A cég közlése szerint a 98,2% és 98,4% közötti hatékonyságú eszközöket olyan akkumulátor interfésszel látták el, amely a tetőn elhelyezett napelemes rendszerhez a tárolórendszer csatlakoztatás lehetőségét kínálja további részegységek vagy átszerelési költségek nélkül.

Az inverterek burkolata olyan innovatív, légies anyagokból készült, amely a Growatt szerint tűzgátló, könnyű és tartós. „A egyszeri alkalomra kialakított, innovatív anyagnak köszönhetően a felső fedél sima és egy darabból áll, elegáns megjelenésű, tapintásra is kifogástalan és magasabb fokú védelmet biztosít“ – állítja a vállalat, de nem bocsátkoztak további részletekbe az anyagok összetételét illetően.

Az új 50x350x160 mm méretű inverter sorozatban két maximum teljesítménypont nyomkövető (maximum power point tracker, MPPT) szerepel, egy 1,4-es egyenáram/váltóáram aránnyal és egy legfeljebb 12,5 amperes árammal működő. „Ez biztosítja, hogy az inverter kompatibilis a két üvegrétegből álló modulokkal és a magasabb hozamokkal“ – fejtette ki a gyártó.

Az eszközökről közöltek alapján alkalmasak akár -35℃ fokos hőmérsékleten is üzemelni, és a villámvédelem érdekében elláthatók túlfeszültség ellen védő eszközökkel.

A 10,8 kg tömegű inverterek 2,5 kW és 6 kW közötti kimeneti teljesítménnyel állnak rendelkezésre. Névleges kimeneti frekvenciájuk 50Hz/60Hz, míg maximális kimeneti áramuk a 11,3 amper és a 27,2 amper közötti tartományba esik, a rendszer méretétől függetlenül.

Forrás: pv-magazine