Hogyan szerezzünk állást közüzemi méretű naperőművek építésénél?

Ahogy egyre több államban egyre nagyobb számban jelentik be közüzemi méretű naperőművek építését, a napelemek építésére szerződött cégek iparági tapasztalattal nem rendelkezőket vesznek fel, helyszíni betanítást és hosszú távú alkalmazást ajánlanak számukra.

2020. március 24., forrás: mnnsz.hu

Ha állást szeretne kapni egy közüzemi méretű naperőművek építésénél, akkor jelentkezhet a vállalat honlapján, de először tudnia kell az üzletágban működő vállalatok neveit. Közülük kettő beleegyezett, hogy interjúban elmondják a történetüket – ezek a McCarthy Building Companies és Black & Veatch. További napelem telepítéssel foglalkozó cégek szerepelnek a „legnagyobb napelemes vállalkozók” listáján.

A McCarthy „rendkívül sikeres, célzott képzési programot fejlesztett ki olyan egyének számára, akik még soha nem dolgoztak közüzemi méretű naperőművek telepítésén” – mondta Scott Canada, a cég megújuló energiával és tárolásával foglalkozó részlegének elnök-helyettese. A Black & Veatch munkahelyi gyakorlati betanítást is alkalmaz, mert meggyőződésük, hogy „ez egy ütemesen bővülő iparág, nem szükséges s korábbi tapasztalat” – jelezte Sherry Nero, a Black & Veatch áram üzletágának megújulókért felelős globális értékesítési igazgatója.

A McCarthy jelenleg legalább három projekthez vesz fel embereket, mindegyik projekt körülbelül 200 MW-os méretű és 2020 decemberére kell befejezni: kettőt Kaliforniában (Kern és Lemoore megyékben), és egyet Michigan állam területén (Hazleton és Shiawassee megyékben), tájékoztatott Canada. Mindegyik projekt további 300 fő szakképzett és segédmunkást fog igényelni. A McCarthy honlapján karrierépítéssel kapcsolatos oldal működik, amely lehetővé teszi a „napelemes állásokra” történő keresést.

A Black & Veatch április végén kezdi meg az felvételt három Jacksonville területén, Floridában található projekt telepítéséhez, júniusban pedig egy észak-karolinai projekthez. „A csúcsidőben 650 szakemberünk lesz a négy különböző helyszínen” – jelezte Nero. A Black & Veatch rendszerint saját toborzási honlapján keresztül vesz fel embereket, és a Black & Veatch a leányvállalatánál, az Overland Contractingnál elérhető napelem telepítéssel kapcsolatos pozíciókat is posztolja a Facebook-on.

Mindkét társaság hosszú távú lehetőségeket kínál azon munkavállalók számára, akik hajlandók a cégnél maradni akkor is, ha változik a munkavégzés helyszíne. A Black & Veatch „inkább olyan munkavállalókat toboroz, képez és fejleszt, akik hosszú távú munkaviszonyt keresnek” – jelezte Nero. A McCarthy házon belüli toborzási részleggel rendelkezik, amely „lehetőségeket kínál olyan dolgozóknak, akik befejeztek egy projektet, és fontolóra veszik egy új projekt csapathoz történő csatlakozást ” – ismertette Canada.

A McCarthy is foglalkozik helyi toborzással minden nagyobb szolár projekt esetében állásbörzék és helyi hirdetési fórumok segítségével.

McCarthy-betanitasi-program

A McCarthy „rendkívül sikeres, célzott képzési programmal rendelkezik olyan egyének számára, akik még soha nem dolgoztak közüzemi méretű naperőművek telepítésén” – mondta Canada, ezt a programot az 1940-es években az Egyesült Államok hadügyminisztériuma dolgozta ki, hogy „a tapasztalattal nem rendelkezőket betanítsák mérsékelten összetett feladatok elvégzésére”. Az ehhez társuló, tudással rendelkező középvezetők programja hozzásegíti őket ismereteik átadásához, ehhez a különböző tanulási stílusokra, a hatékony kommunikációra összpontosítanak, valamint az építő jellegű visszajelzések biztosítására. A cég ezt a képet bocsátotta rendelkezésünkre képzési programja egyik elemére vonatkozóan.

A Black & Veatch munkahelyi gyakorlat programja során Nero szerint „tapasztalt vezetőink és csapataink tudásátadása lehetővé teszi számunkra a tehetségek gyors integrációját”.

A munkavégzés sikerének kulcsai közé tartoznak – tette hozzá Nero – „a telepítésre vonatkozó ismeretek, a sokszínű csapat által folytatott biztonságos munkavégzés, a kültéren folyó építési munkák fizikai követelményeinek ismerete, és az a képesség, hogy nap mint nap pozitív hozzáállást és a csapatmunka szellemet hozzanak a helyszínre.”

A McCarthy képviselője, Scott Canada ezeket a tippeket osztotta meg az álláskeresőkkel: „Népi építőipari tapasztalat segítséget jelent, hasznos lehet a szabadban végzett munkával kapcsolatos tapasztalat, valamint az ideális jelöltek esetében a megfelelő hozzáállás és a fizikai munka végzésére vonatkozó hajlandóság.

Forrás: pv-magazine