Az Ingeteam bemutatja új, lakóépületekhez alkalmas hibrid inverterét

A gyártó szerint új hibrid eszköze magában foglal egy maximális csatlakozó nyomkövető rendszert, ami ideálissá teszi kelet/nyugati tájolású tetőn elhelyezett fotovoltaikus rendszerekhez. Az inverter 3 kW és 6 kW kimeneti teljesítménnyel kapható, és ezek kompatibilisek a vezető gyártók által előállított legtöbb ólom-sav akkumulátorral és lítium-ionos akkumulátorral.

2020. január 29., forrás: mnnsz.hu

Aspanyol invertergyártó, az Ingeteam új, lakóépületekre szánt invertert vezetett be, amely nem hatásfoka meghaladja a 98%-ot és amely egy akkumulátor bemenettel és két további bemenettel rendelkezik a napelem panelekhez.

A vállalat azt közölte, hogy új hibrid eszköze magában foglal egy maximális csatlakozó nyomkövető rendszert, ami ideálissá teszi kelet/nyugati tájolású tetőn elhelyezett fotovoltaikus rendszerekhez.

Az Ingecom Sun Storage 1Play TL M névre keresztelt új invertert felszerelték egy olyan energiakezelő rendszerrel is, amely a cég szerint képes továbbfejlesztett üzemmódban működtetni a fotovoltaikus rendszert a saját fogyasztás magasabb szintjeinek támogatása érdekében.

Az Ingeteam azt is hangsúlyozta, hogy új eszköze alkalmas hálózathoz csatlakoztatott és hálózaton kívüli napenergia termeléshez is. „Ez utóbbi esetben a hibrid inverter feladata a hálózat számára folytatott termelés. A hálózathoz csatlakoztatott rendszerek esetében az inverter tartalékként szolgál, így a hálózati áramszünet esetén a kritikus terhelés biztosítható az akkumulátorokról és a napelem panelekről“ – állította a vállalat.

Azt is elmagyarázták, hogy az inverter 3 kW és 6 kW kimeneti teljesítménnyel kapható, és ezek kompatibilisek a vezető gyártók által előállított legtöbb ólom-sav akkumulátorral és lítium-ionos akkumulátorral. A termékhez öt évre szóló garancia jár, amely akár 25 évre is meghosszabbítható.

A vállalat májusra tervezi az új inverterek gyártásának elindítását.

Októberben az Ingeteam bejelentette az Ingeco Sun 160 TL modellt is, ez a cég első 1500 V-os (egyenáram), háromfázisú string invertere, amely a megawattos nagyságrendű fotovoltaikus telepítésekhez való.

Forrás: pv-magazine