A Jinko két újabb hatékonysági rekordot jelentett be a kétoldalas moduloknál

A napelemeket gyártó kínai JinkoSolar azt jelentette be, hogy p-típusú PERC és n-típusú HOT kétoldalas napelem moduljai 21,82%-os illetve 22,49%-os átalakítási hatékonyságot értek el. A vállalat közlése szerint az adott technológiai típus terén elért világrekordokat megerősítette a Németországban bejegyzett, vizsgálatok lefolytatásával…

2020. január 17., forrás: mnnsz.hu

A napelemeket gyártó kínai JinkoSolar azt jelentette be, hogy p-típusú PERC és n-típusú HOT kétoldalas napelem moduljai 21,82%-os illetve 22,49%-os átalakítási hatékonyságot értek el.

A vállalat közlése szerint az adott technológiai típus terén elért világrekordokat megerősítette a Németországban bejegyzett, vizsgálatok lefolytatásával és tanúsítványok kiadásával foglalkozó TÜV Rheinland.

A Jinko azt közölte, hogy a modulok teljesítményét azzal sikerült javítania, hogy új antireflexiós bevonatot és továbbfejlesztett fémbevonásos technológiákat alkalmaztak.

„Az új tilling ribbon technológiát (TR) is beépítették a cella megtervezése során, ami kiküszöböli az összes cellák közötti rést, ezzel biztosítja a kiemelkedő hatékonyságot és megbízhatóságot, miközben jelentő mértékben javítja a modulok megjelenését” – tette hozzá a cég. További műszaki részleteket nem közöltek.

2017-ben a JinkoSolar és a TÜV Rheinland közösen kezdték meg a kétoldalas modulok szabványosított vizsgálatainak kifejlesztését.

Forrás: pv-magazine