A Jinko elindítja a Tiger modult a világ végén

A kínai gyártó Melbourne-ben mutatta be hivatalosan kiemelkedő hatékonyságú termékét, miután megünnepelték a születőben lévő magyar napelem piacról kapott 13,6 MW-os panel megrendelést.

2019. október 24., forrás: mnnsz.hu

A kínai modul gyártó óriás, a JinkoSolar ma hivatalosan bejelentette a 20,78%-os hatékonyságú Tiger terméke bevezetését a Melbourne-ben megrendezett All-Energy Australia 2019 kereskedelmi bemutatón, mindössze egy nappal a Magyarországról érkezett panel megrendelés részleteinek felfedését követően.

A szolár berendezések gyártója bemutatta kilenc-gyűjtősínes, mono PERC típusú termékét az ausztráliai kereskedelmi bemutatón, állításuk szerint a kimenő teljesítmény akár 460 Wp is lehet a half-cut cella kialakításnak és a cég ún. tilling ribbon technológiájának köszönhetően.

A Jinko azt közölte, hogy a tiling ribbon innováció a hatékonyság növelése érdekében eltávolítja a cellák közötti réseket, és az osztott cella kialakítás egyúttal a cellák illeszkedési hiányosságait is orvosolja, valamint a szalagkábel veszteségeit.

Naprakész maradhat a Melbourne-i eseményekkel kapcsolatban a pv magazine Ausztráliai kiadásának az eseményről szóló élő blogja segítségével.

A termék bejelentésére annak a tegnapi eseménynek a fényében került sor, hogy a 13,6 MW-nak megfelelő panel megrendelést a holland tervezéssel, közbeszerzéssel és építéssel foglalkozó szolgáltató, a Photon Energy rendelte meg három projektjéhez, amelyek a Magyarországon megvalósuló 19 erőműből álló portfólióhoz szükségesek.

A kínai cég a termékeket a Tiszakécskén, Almásfüzitőn és Nagyecseden készülő projektekhez fogja szállítani, és a Jinko közlése szerint ezek évente 16 GWó energiát fognak termelni.