Napelem pályázat 100% támogatás 2021

A pályázatról

Az itt szereplő információkat szándékosan egyszerűsítettük annak érdekében, hogy átláthatóbb és érthetőbb legyen a pályázat. Valamint az itt közöltek a Premium Napelem Kft értelmezését tartalmazzák, az irányadó szabály a https://napelem.palyazat.gov.hu oldalon található.
  • Jövedelem

    Bruttó 404 000 Ft/hó/fő a jövedelem, a 2020-as évi személyi jövedelembevallás alapján. Egy átlagos háztartásban 2 fő (férj és feleség) számít, vagyis összesen maximum havi 808 000 Ft (évi 9 700 000 Ft) lehet a havi bruttó jövedelem. A gyerekek - az előzetes hírekkel ellentétben - nem csökkentik az egy főre vetített jövedelm arányát, viszont extra pontokat lehet értük kapni. Fontos még, hogy azt nézi a pályázat, hogy hányan tulajdonosok az adott ingatlanban.

  • Teljesítmény

    A 'csak-napelemes' pályázat esetén bár nem teljesen egyértelmű, de elméletileg a villanyszámla alapján kell méretezni a rendszert. Egy átlagos háztartásban a villanyszámla kb. 9-18e Ft, ami kb. napelem méretben kb. egy 2,5-5 kWp méretű rendszernek felel meg. A 9e Ft-os villanyszámla lenne a 2,5 kW-os, ott akár az egyfázis is elegendő a törvényi háttér szerint, afölött viszont már 3 fázis az előírt, így az 18e-es számlához az 5 kW-os, 3 fázisos rendszer az irányadó - ami egyben a felsőhatára is a pályázatnak. Érdekes módon a napelem teljesítmény van megadva korlátként és az inverter teljesítménye nincs, így a Premium Napelem Kft arra készül, hogy nagyobb invertereket kínál az ügyfeleinknek, melynek köszönhetően a rendszerek bővíthetővé vállnak, ha a jövőben magasabb villanyszámla keletkezne az ügyfeleknél (pl. elektromos autó vásárlás miatt).

  • Határidő

    A pályázat beadásának kezdete 2021. december 06, 17:00 óra. A mi tanácsunk az, hogy mindenki ezen a ponton álljon készen a beadásra, és egy percet se késlekedjen, ugyanis feltehetően nagyon nagyon igény jelentkezik majd, így a keret akár gyorsan ki is fogyhat.

  • Elszámolható költségek

    A napelem rendszeren túl van lehetőség fázisbővítésre (96e Ft - érdemes élni vele), villanyóra szabványosításra (289e Ft), energetikai terv (333e Ft), energetikai tanúsítvány + tervezés + engedélyeztetés (a teljes költségvetés 5%-a, kb. 100e Ft).



Next

Benyújtandó dokumentumok

Az itt szereplő információkat szándékosan egyszerűsítettük annak érdekében, hogy átláthatóbb és érthetőbb legyen a pályázat, és elsősorban a 'csak-napelem'-es pályázatra fókuszáltunk. Valamint az itt közöltek a Premium Napelem Kft értelmezését tartalmazzák, az irányadó szabály a https://napelem.palyazat.gov.hu oldalon található.
  • Lakcímkártya - szülők és gyerekek is
  • Adókártya - összes ingatlantulajdonos részéről
  • Nem hiteles tulajdoni lap - 30 napnál nem régebbi. Letölthető az ügyfélkapun keresztül, ingyenes.
  • Bankszámlakivonat - javasoljuk a 3 havi változatot
  • Nyugdíjasok esetén, nyugdíjigazolás. Bár nem elvárás, de a jövedelem kiszámításához célszerű lekérni egy NAV jövdelem igazolást (ez is ingyenes, lehet ügyfélkapun keresztül is kérni, érdemes mihamarabb letölteni)
  • 4.a melléklet, nyilatkozat - a pályázó hozzájárul, hogy a pályáztató kezelheti az adóazonosítóját
  • 4.b. melléklet, nyilatkozat - a pályázó hozzájárul, hogy a pályáztató lekérheti az energiaszolgáltatótól a fogyasztási adatait
  • 3. melléklet, hozzájárulás - minden tulajdonosnak hozzá kell járulnia, hogy az ingatlanon fejlesztés történik
  • 6. melléklet, vállalkozási szerződés(ek) - le kell szerződni a napelemes vállalkozással - ezt érdemes mihamarabb elkészíteni.
  • Fotódokumentáció - a kivitelező készíti el, de lényegében azt kell lefotózni, hogy hova kerülnek a napelemk + az inverter + a villanyóra és környezet.
A Premium Nepelem Kft. a teljes folyamat során támogatja az ügyfeleit, a pályázat beadásától, az ingyenes felmérésen, a tervezésen, az energetikai jóváhagyatáson keresztül egészen a kivitelezésig. Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzen, mert időben kell készen állni, ahhoz, hogy ne maradjon le erről a különleges lehetőségről.


Next

A pályázathoz kínált áraink

2,5Kw -os típus

1 750 000 Ft
4 kW inverterrel

Havi 9 000 Ft áramszámla esetén

4Kw -os 3fázis típus

2 400 000 Ft
5 kW inverterrel

Havi 15 000 Ft áramszámla esetén

5Kw -os 3fázis típus

2 800 000 Ft
6 kW inverterrel

Havi 18 000 Ft áramszámla esetén

Az árak tájékoztató jellegűek, tartalmazzák a pályázathoz szükséges extra költségeket is (terveztés, engedélyeztetés, kötelező nyilvánosság), viszont nem tartalmazzák a villanyóra korszerűsítés és fázis- illetve amper-bővítés költségét. Az árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlatadásnak. Konkrét ajánlattal kapcsolatban, kérjük keressen telefonon (+36 70 375 1227) vagy ajánlatkérő felületünkön keresztül.