Napelem pályázat 100% támogatás 2021

A pályázatról

Az itt szereplő információkat szándékosan egyszerűsítettük annak érdekében, hogy átláthatóbb és érthetőbb legyen a pályázat. Valamint az itt közöltek a Premium Napelem Kft értelmezését tartalmazzák, az irányadó szabály a https://napelem.palyazat.gov.hu oldalon található.
 • Jövedelem

  Bruttó 404 000 Ft/hó/fő a jövedelem, a 2020-as évi személyi jövedelembevallás alapján. Egy átlagos háztartásban 2 fő (férj és feleség) számít, vagyis összesen maximum havi 808 000 Ft (évi 9 700 000 Ft) lehet a havi bruttó jövedelem. A gyerekek - az előzetes hírekkel ellentétben - nem csökkentik az egy főre vetített jövedelm arányát, viszont extra pontokat lehet értük kapni. Fontos még, hogy azt nézi a pályázat, hogy hányan tulajdonosok az adott ingatlanban.

 • Teljesítmény

  A 'csak-napelemes' pályázat esetén bár nem teljesen egyértelmű, de elméletileg a villanyszámla alapján kell méretezni a rendszert. Egy átlagos háztartásban a villanyszámla kb. 9-18e Ft, ami kb. napelem méretben kb. egy 2,5-5 kWp méretű rendszernek felel meg. A 9e Ft-os villanyszámla lenne a 2,5 kW-os, ott akár az egyfázis is elegendő a törvényi háttér szerint, afölött viszont már 3 fázis az előírt, így az 18e-es számlához az 5 kW-os, 3 fázisos rendszer az irányadó - ami egyben a felsőhatára is a pályázatnak. Érdekes módon a napelem teljesítmény van megadva korlátként és az inverter teljesítménye nincs, így a Premium Napelem Kft arra készül, hogy nagyobb invertereket kínál az ügyfeleinknek, melynek köszönhetően a rendszerek bővíthetővé vállnak, ha a jövőben magasabb villanyszámla keletkezne az ügyfeleknél (pl. elektromos autó vásárlás miatt).

 • Határidő

  A pályázat beadásának kezdete 2021. december 06, 17:00 óra. A mi tanácsunk az, hogy mindenki ezen a ponton álljon készen a beadásra, és egy percet se késlekedjen, ugyanis feltehetően nagyon nagyon igény jelentkezik majd, így a keret akár gyorsan ki is fogyhat.

 • Elszámolható költségek

  A napelem rendszeren túl van lehetőség fázisbővítésre (96e Ft - érdemes élni vele), villanyóra szabványosításra (289e Ft), energetikai terv (333e Ft), energetikai tanúsítvány + tervezés + engedélyeztetés (a teljes költségvetés 5%-a, kb. 100e Ft).Next

Benyújtandó dokumentumok

Az itt szereplő információkat szándékosan egyszerűsítettük annak érdekében, hogy átláthatóbb és érthetőbb legyen a pályázat, és elsősorban a 'csak-napelem'-es pályázatra fókuszáltunk. Valamint az itt közöltek a Premium Napelem Kft értelmezését tartalmazzák, az irányadó szabály a https://napelem.palyazat.gov.hu oldalon található.
 • Lakcímkártya - szülők és gyerekek is
 • Adókártya - összes ingatlantulajdonos részéről
 • Nem hiteles tulajdoni lap - 30 napnál nem régebbi. Letölthető az ügyfélkapun keresztül, ingyenes.
 • Bankszámlakivonat - javasoljuk a 3 havi változatot
 • Nyugdíjasok esetén, nyugdíjigazolás. Bár nem elvárás, de a jövedelem kiszámításához célszerű lekérni egy NAV jövdelem igazolást (ez is ingyenes, lehet ügyfélkapun keresztül is kérni, érdemes mihamarabb letölteni)
 • 4.a melléklet, nyilatkozat - a pályázó hozzájárul, hogy a pályáztató kezelheti az adóazonosítóját
 • 4.b. melléklet, nyilatkozat - a pályázó hozzájárul, hogy a pályáztató lekérheti az energiaszolgáltatótól a fogyasztási adatait
 • 3. melléklet, hozzájárulás - minden tulajdonosnak hozzá kell járulnia, hogy az ingatlanon fejlesztés történik
 • 6. melléklet, vállalkozási szerződés(ek) - le kell szerződni a napelemes vállalkozással - ezt érdemes mihamarabb elkészíteni.
 • Fotódokumentáció - a kivitelező készíti el, de lényegében azt kell lefotózni, hogy hova kerülnek a napelemk + az inverter + a villanyóra és környezet.
A Premium Nepelem Kft. a teljes folyamat során támogatja az ügyfeleit, a pályázat beadásától, az ingyenes felmérésen, a tervezésen, az energetikai jóváhagyatáson keresztül egészen a kivitelezésig. Javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzen, mert időben kell készen állni, ahhoz, hogy ne maradjon le erről a különleges lehetőségről.


Next

A pályázathoz kínált áraink

2,5Kw -os típus

1 687 000 Ft
4 kW inverterrel

Havi 9 000 Ft áramszámla esetén

4Kw -os 3fázis típus

2 415 000 Ft
5 kW inverterrel

Havi 15 000 Ft áramszámla esetén

5Kw -os 3fázis típus

2 900 000 Ft
6 kW inverterrel

Havi 18 000 Ft áramszámla esetén

A csomagban akkumulátorral bővíthető, 10 év garanciás Huawei inverter adunk, és LONGi prémium kategóriás napelemeket 12 év gyártói garanciával, vagy Trina Solar napelemeket 15 év gyártói garanciával. Az árak tájékoztató jellegűek, tartalmazzák a pályázathoz szükséges extra költségeket is (terveztés, villanyóra korszerűsítés, fzisbővítés, szüksége esetén energetikai tanúsítvány, kötelező nyilvánosság). Az árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlatadásnak. Konkrét ajánlattal kapcsolatban, kérjük keressen telefonon (+36 70 375 1227) vagy ajánlatkérő felületünkön keresztül.