Rugalmas panel: épületbe integrált napelemes megoldás a Sunporttól

A modul t különböző változatban kapható, amelyeknek a kimenő teljesítménye a 310 W és 330 W közötti tartományba esik, míg a hatékonyságuk 20,22 és 21,53% közötti. A kínai gyártó állítása szerint az épületbe integrált napelemes megoldás (building-integrated photovoltaics, BIPV) kiemelkedően rugalmas, a legkisebb ív átmérője 25 cm lehet.

2020. július 21. kedd, forrás: mnnsz.hu

A szolár modulok kínai gyártója, a Jiangsu Sunport Power Corp., Ltd. elindította a piacon saját S6 rugalmas napelemes moduljai továbbfejlesztett változatát épületbe integrált napelemes megoldás (BIPV) alkalmazásokhoz.

A modul több különböző változatban kapható, ezek kimenő teljesítménye a 310 W és 330 W közötti tartományba esik, míg a hatékonyságuk 20,22 és 21,53% közötti. Monokristályos cellákból áll, amelynél az egyes cellák mérete 158,7 mm x 158,7 mm , a teljes mérete i 1675 x 1020 x 1,4 mm, a tömege pedig 4,3 kg.

A keret nélküli termék fehér, fekete vagy áttetsző hátlappal is kapható, valamint etilén-vinil-acetát (EVA) vagy poliolefin elasztomer (POE) anyagú tokkal. Csatlakozója MC4-kompatibilis és a kötődoboza IP 68 besorolással rendelkezik.

A panel olyan fotovoltaikus rendszerekben használható, amelyben a feszültség nem haladja meg az 1500 V értéket. A gyártó 25 évnyi kimenő teljesítményre vonatkozó garanciát kínál a kezdeti hozam 82,36 százalékára.

„Az Sunport Power S6 rugalmas modulja az egyedülálló, ún. Metal Wrap Through (MWT) technológiájára épül” – jelezte a Sunport. „A hagyományos modulokkal összehasonlítva az MWT termékek energiatermelése 3%-kal nőtt, és körülbelül 15 wattal több a kimenő teljesítményük.

A hírek szerint a termék rugalmassága is egyedülálló, a legkisebb ív átmérője 25 cm lehet. „Az egyedi kialakításnak köszönhetően az S6 rugalmas modulnál még az ólommentességet is sikerült elérni a vezetőképességgel rendelkező fólia alkalmazása révén, így környezetbarát termékké vált” – tette hozzá a kínai gyártó.

A Nanjing Sunport Power Corp. Ltd 2017 szeptemberében jelentette be első 1 GW kapacitású napelem modulokat előállító létesítményének megnyitását Kínában, ezt megelőzően 2013-ban több millió dolláros befektetésre került sor a berendezéseket gyártó holland Eurotron hátul csatlakoztatott modulgyártó gépsorának egészében.

A kínai modulgyártó kizárólag a metal wrap through (MWT) modul technológiával foglalkozik, dolgoznak poli és mono termékekkel is.

Forrás: pv-magazine