2020. július 14. kedd

A BMW fali elosztódobozok és töltőállomások széles választékát kínálja ügyfeleinek több célt kiszolgálva, otthonuk közelében. A BMWi otthoni töltési szolgáltatások a töltési költségek optimalizálását célozzák, és – ha az ügyfelek rendelkeznek otthoni napelemes rendszerrel – akkor a saját termelésű napenergia lehető legkedvezőbb felhasználását. A BMWi otthoni töltési szolgáltatások alkalmazásával a jármű feltöltését saját…

Napelemes gépkocsi parkoló és fali elosztódobozok a BMWi és a BMW plug-in hibrid modellekhez, forrás: mnnsz.hu

A BMWi otthoni töltési szolgáltatások a töltési költségek optimalizálását célozzák, és – ha az ügyfelek rendelkeznek otthoni napelemes rendszerrel – akkor a saját termelésű napenergia lehető legkedvezőbb felhasználását.

A BMWi otthoni töltési szolgáltatások alkalmazásával a jármű feltöltését saját termelésű energiával végezhetik bármikor, ha éppen rendelkezésre áll. Más esetben, vagy ha a háztartás nem rendelkezik napenergiát termelő rendszerrel, akkor a járművet automatikusan a legolcsóbb, csúcsidőn kívüli árakon tölti fel. Ez teszi lehetővé az elektromos áram rugalmas, a napszaktól függő árazásának kiaknázását. Ezzel a teljesen automatikus töltési szolgáltatással az ügyfelek olyan rendszert kapnak, amely integrálja a jármű töltését, a háztartás elektromos rendszerét, valamint az online elérhető adatok rendszerét.

A BMWi otthoni töltési szolgáltatások közös fejlesztés eredményei, ennek alapja a Beegy szoftver platform, amelyet az energiaelosztási szolgáltatóként működő Beegy működtet. A rendszer valós idejű napenergia adatokat is felhasznál, valamint a Solarwatt és a Kiwigrid által szolgáltatott háztartási energiaára vonatkozó adatokat is. Még ha nem is süt a nap, a genability-ből származó, valós idejű elektromos áramra vonatkozó adatok felhasználhatók arra, hogy a jármű töltését a legalacsonyabb elektromos áram árral járó időszakban végezzék.

Mivel a rendszer háztartás energiagazdálkodási rendszereivel is integrált, azt is lehetővé teszi, hogy a lehető legkedvezőbb mérleget érjék el a háztartás energiafogyasztása és az elektromos jármű feltöltésére használt energia között, ezzel segítik az ügyfeleket a további költségmegtakarítások elérésében, valamint a napenergia még hatékonyabb felhasználásában. Átlagos globális értékekkel számolva egy 25 négyzetméteres tetőfelülettel rendelkező napelemes gépkocsi parkoló 32 000 kilométer megtételéhez elegendő elektromos áramot képes előállítani évente. (mfo)

Forrás: pveurope.eu