Moduláris emelőrendszer napelem panelekhez

Az állványokat és létrákat gyártó holland Altrex új, moduláris emelőrendszer megoldást dolgozott ki napelem panelekhez. A rendszer egyszerre egy napelem panelt képes emelni, és egyetlen telepítő is tudja kezelni, mindössze egy akkumulátoros fúró segítségével, állítja a cég.

2021. március 8. hétfő, forrás: mnnsz.hu

Az Altrex – amely Hollandiában működő, létrákat, állványzatokat és felfüggesztett platformokat gyártó vállalat– új elemes emelőrendszert fejlesztett ki napelem modulokhoz, amelyek jól hasznosíthatók a tetőkre telepített napelemes projektek során. Közlésük szerint „Shuttle” rendszerük könnyű, egyszerűen kezelhető és szerelhető, működtetéséhez pedig mindössze egy vezeték nélküli fúró szükséges.

„A Shuttle emelőrendszer fejlesztését saját RS Tower 52-S tornyunk szilárdságra és stabilitásra vonatkozó számításai alapján végeztük” – fejtette ki a cég szóvivője a pv magazine számára. „Az egyedi zárókeret lehetővé teszi, hogy a napelem panelt biztonságosan és egyszerűen a munkaállványra helyezzék.”

A rendszer vezetőprofilokból, egy csörlőből és különböző konzolokból áll. A vezetőprofilokat egyszerűen lehet a rudakhoz csatlakoztatni, és a csörlő vezeték nélküli fúróval üzemel – tájékoztatott a cég.

„A befogó rendszer belső oldalán elhelyezett gumicsíkok megelőzik a napelem panel sérülését” – magyarázta a szóvivő.

Az Altrex új rendszere képes a napelem modulok emelésére.

A vállalat – amelynek székhelye Zwolle-ben található, a Hollandia keleti részében fekvő Overijssel tartományban – azt állítja, hogy a rendszer akár 30 kilogramm tömegű terhet is képes megemelni. Ez saját konzollal rendelkező adapterrel is felszerelhető. Az adaptert egyetlen telepítő is használhatja, és a panelek 90 fokkal elfordíthatók az emelési folyamat során.

„Az adaptert saját állvánnyal szállítjuk” – közölte a vállalat szóvivője. „Árakat kérésre közlünk, és ezek a torony magasságától és a célországtól függenek.”

Forrás: pv-magazine