Kína fotovoltaikus ágazatának rövid bemutatása: A Tongwei leállítja poliszilícium kibocsátását az árvízveszély miatt

Az árvíztől tartva a gyártó egyik egysége felfüggesztette a poliszilícium gyártását Szecsuán tartományban. A gyár átmeneti bezárása a csoport kimenő kapacitásának 25%-át fogja levágni.

2020. augusztus 19. szerda, forrás: mnnsz.hu

A Tongwei leállította a poliszilícium gyártást saját Yongxiang egysége által működtetett gyárában, Szecsuán tartományban a konkrétan nem ismertetett árvíz fenyegetés miatt. A gyártás leállítását a helyi hatóságok rendelték el. A leállítás miatt a csoport évi 80 000 tonnás termelésének 25%-át fogja elveszíteni. A Tongwei azt közölte, hogy a fennmaradó 60 000 tonna kapacitású gyártósorai továbbra is teljes kihasználtsággal működnek. A vállalat szerint Leshan-i üzem gyártása valószínűleg újra beindul 10 napon belül, az árvízhelyzettől függően.

A JinkoSolar azt közölte, hogy pénteken 1 GW-nyit fog biztosítani saját Swan kétoldalas moduljaiból a Shanghai Electric számára. A paneleket a kínai áramellátással foglalkozó csoport fogja felhasználni egy Dubajban készülő projektjéhez.

A Nemzeti Energiahivatal (National Energy Administration) pénteki közlése szerint Kína a múlt hónapban 886,7 MW lakóépületekre való napelemmel bővült, amely az előző évihez képest 2,94 GW bővülést jelent. Santung tartomány telepítette a legtöbb, 385 MW-nak megfelelő új szolár eszközt júliusban, ezt követi Hopej 174 MW-tal.

A Longi pénteken jelentette be, hogy hosszú távú beszállítói megállapodást írt alá az Asia Silicon nevű poliszilícium beszállítóval. A Longi arról állapodott meg, hogy 124 800 tonna poliszilíciumot fog vásárolni a következő öt év során. A vételi árat a két fél havonta fogja egyeztetni.

Az SFSY pozitív első féléves nyereségről számolt be a héten – sokkal jobb eredményt ért el, mint a Hong Kong-i tőzsdére bevezetett versenytársai. Például a Xinte Energy és a Solargiga egyaránt negatív eredményre vonatkozó kilátásokat jelentett be.

A Panda Green két értékesítési és bérleti tranzakció részeként három napelemes projektjéből kettőt értékesített és visszabérelt, hogy biztosítsa a számára égetően sürgető rövid távú finanszírozást. A fejlesztő 500 millió RMB (kínai rembini) (72 millió USD) összeget szerzett egy egy évre szóló egyezség értelmében, amelyet a szintén állami tulajdonban álló vállalat, a CITIC Financial Leasing biztosított 100 MW szolár kapacitásért cserébe. A Panda Green hozzávetőlegesen 512 millió rembinit fog kifizetni a CITIC felé a következő két év során a projektek visszabérléséért. A másik megállapodás kilenc évre szól és a Shenzhen Jingneng Leasing céggel kötötték – a vállalat a Panda Green fő részvényesének, a Beijing Energy-nek a tulajdonát képezi.

Forrás: pv-magazine