Az amerikai SPI kikerül a szabadba az új októberi időpontban

A COVID-19 járvány közepén az Egyesült Államok legnagyobb kiállítását, a Solar Power International (SPI) kiállítást új időpontra helyezték át, 2020. október 21-22-én tervezik megtartani.

2020. június 17. szerda, forrás: mnnsz.hu

A kereskedelmi bemutató minden korábbinál erősebben hajlik majd az „Al Fresco” hangulatra, mivel az eseményt most a Las Vegas-i Vásárközpont Bronz autóparkolójában tartják meg.

A Solar Power Events szervezői az új dátumot és helyszínt a héten jelentették be és azzal hívogatták a résztvevőket, hogy „szerezzenek különleges élményt… Nevada nyitott égboltja alatt”. A teljes kiállítást most kültéri helyszínen tartják meg, mivel a beltéri eseményeket jelentős mértékben korlátozzák az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

„Csapatunk munkáját a globális, a szövetségi és a helyi egészségügyi szakemberek útmutatásai szerint végzi, fáradhatatlanul értékeltük az általunk szervezett esemény minden mozzanatát annak érdekében, hogy az általunk biztosított terület elsősorban a lehető legbiztonságosabb környezet legyen az Ön üzleti tevékenysége számára.

„Biztonságos kapcsolat teremtés nevű kezdeményezésünk számos intézkedést foglal magában egy több szintű megközelítés formájában, hogy az idei év legnagyobb eseménye biztonságos legyen” – áll a honlapjukon található nyilatkozatban.

A következő hetekben több részletet is megosztanak a nyilvánossággal, és a kiállítók további útmutatásokat fognak kapni magával a kereskedelmi bemutatóval kapcsolatban. Korlátozni fogják az azonos időben a standokon tartózkodó munkatársak számát, és arra bátorítják a vállalatokat, hogy plexilapokkal védjék a pultokat és a tárgyalóasztalokat. Továbbá felkérik a cégeket a „nagy érintésszámú tételek” és a mellékes tételek korlátozására, és a „digitális lehetőségek” előtérbe helyezésére.

A kiállítás valamennyi résztvevőjének arcmaszkot kell viselnie, kézfertőtlenítő állomásokat bocsátanak rendelkezésre mindenhol, és a rendszeres takarítások gyakoriságát is megnövelik.

A társadalmi érintkezések számának csökkentése érdekében a konferenciákat hibrid programként, részben személyesen, részben virtuális módon rendezik meg.

A globális járvány jelentős hatást gyakorolt a kereskedelmi bemutatókra, kiállításokra és a napelem ágazat egyéb eseményeire. Az Intersolar Europe 2020-as rendezvényét márciusban teljesen törölték, míg a világ legnagyobb kereskedelmi bemutatóját – a SNEC-t – kezdetben október közepére tették át, majd később előbbre hozták augusztusra.

Amíg a vírus hatásai folyamatosan érzékelhetők voltak, addig az ágazat jórészt átállt az online és a virtuális eseményekre az üzleti tevékenységek folytatásával, azonban idén nyáron már sok eseményt megtartanak.

Forrás: pv-tech