Adomány a kínai napelemes projekteknek – a hatóságok jóváhagyták felvételüket a támogatási katalógusba

Kína Pénzügyminisztériuma nagyobb szívességet tett az országban található, már befejezett napelemes projekteknek azzal, hogy jóváhagyták az összes elkészült megújuló termelő kapacitás támogatási katalógusukba történő felvételét.

2020. november 27. péntek, forrás: mnnsz.hu

Kína Pénzügyminisztériuma nagyobb szívességet tett az országban található, már befejezett napelemes projekteknek azzal, hogy jóváhagyták az összes elkészült megújuló termelő kapacitás támogatási katalógusukba történő felvételét.

Egy a múlt héten kiadott közleményben a minisztérium javaslatot tett az elmaradásban lévő megújuló projektek felülvizsgálatára, és arra, hogy csoportosan kerüljenek be a katalógusba. Regisztrálni fogják az összes olyan projektet, amelyekre úgy tekintenek, hogy az összes szükséges benyújtási eljáráson átestek 2006-ban vagy azt követően.

Ezután az összes a feltételeknek megfelelő projekt kapcsán megerősítik, hogy jogosultak a támogatásra, ami nagy kedvezményt jelent Kína napelem befektetési társaságainak, különösen azoknak, amelyeknek projektjei 2017 július végét követően csatlakoztak a hálózathoz, amikortól a támogatások ösztönzőbbé váltak.

A végleges támogatási katalógust utána közzéteszi az ország hálózatának üzemeltetője a következő lépések szerint:

A megújuló energiát termelő cégnek támogatási kérelmet kell benyújtania előzetes felülvizsgálat céljából a hálózat üzemeltetőjének; A hálózat üzemeltetője összegyűjti a beküldött kérelmeket, és benyújtja ezeket a tartományi energiaügyi hatóságnak jóváhagyásra és megerősítésre; A Nemzeti Megújuló Adatkezelési Központ (National Renewable Information Management Center) hitelesíti a beadott projekteket és visszajelzést ad a hálózat üzemeltetőjének; A támogatási katalógus bejelentése és kiadása Egy a minisztérium által már közzétett dokumentumban, amelynek a címe Módszerek a teljes kapacitással hálózathoz csatlakozási időpontok meghatározására megújuló energia projekteknél (Methods for Determining the Full-Capacity Grid Connection Time of Renewable Power Projects) – az áll, hogy a teljes kapacitású, hálózathoz csatlakoztatott projekteknél a betáplálási tarifát a helyi energiaszabályozók és hálózatüzemeltetők határozzák meg.

A csomagokba összevont projekteknél a tarifát külön fogják megállapítani az egyes csomagok tényleges csatlakozási időpontjától függően, nem pedig egyetlen támogatási arányszám megállapításával a teljes projektre vonatkozóan, és a projekteket csak akkor lehet hozzáadni a támogatási katalógushoz, amikor benyújtották a teljes alátámasztó dokumentációt.

A hiányos vagy pontatlan adatok benyújtásáért bírságot szabnak ki, amelynek nagyságrendje az adatközlésre vonatkozó szabályok megsértésének súlyosságától függően nőhet.

Forrás: pv-tech