A TÜV Rheinland megerősítette a Trina új moduljainak 515,8 W kimenő teljesítményét

A Trina Solar már egy hónapja gyártja sorozatban az 500 W-os moduljait, és most azt tervezi, hogy a jövőben 600 W fölé növeli kimenő teljesítményüket.

2020. április 30. csütörtök, forrás: mnnsz.hu

A német pv-magazine cikke

A Németországban bejegyzett TÜV Rheinland független vizsgálat révén megerősítette, hogy a Trina új Vertex napelem modul sorozatának kimenő teljesítménye eléri az 515,8 W-ot. „Megfelelt a TÜV Rheinland fotovoltaikus modulok tesztelésére alkalmazott IEC vizsgálatán, és két tanúsítványt is kapott, a napelem modulok teljesítményére vonatkozó IEC 61215 tanúsítványt, és a napelem modulok biztonságosságával kapcsolatos IEC 61730 tanúsítványt” – közölte hétfőn a kínai modulgyártó.

A Trina Solar február végén indította útjára az 500 W-os modult. Március közepén, a sorozatgyártás elindítását követően a cég bejelentette első megrendelését, így az első kiemelkedő teljesítményű modulok Sri Lankára kerülnek majd.

A PERC monokristályos kétoldalas napelem modul sorozata magában foglalja a kétrétegű üvegszerkezettel rendelkező Duomax V panelt, valamint az üveg hátlapos, kerettel ellátott Tallmax V panelt.

A modulok nagyalakú, 210 milliméteres szilícium lapkákból állnak, harmadik felek napelem celláiból, több gyűjtősínből állnak, és monokristályos PERC cellatechnológiára épülnek. A Trina azt állítja, hogy olyan innovatív cellát tervezett, amely ötvözi a harmadik felek fejlett eszközeit az ún. roncsolásmentes vágási folyamattal és a kiemelkedő jelsűrűséggel.

„A Trina Solar Vertex modulja átment a TÜV Rheinland átfogó és szigorú vizsgálatán, iparágvezető 515,8 W-ot elérő kimenő teljesítménnyel” – nyilatkozta Chris Zou, a TÜV Rheinland kínai kirendeltségének napelem szolgáltatásokért felelős elnökhelyettese. „Ez teljes egészében bemutatja a Trina Solar kutatás-fejlesztés terén megmutatkozó erejét, és az évek során kiépített beszállítói lánc támogatását.”

„Az iparági lánc fejlesztése és tökéletesítése révén, különösen az üvegellátó kapacitások fejlesztése segítségével, és a cella meglévő öt cellás elrendezés mellé egy újabb oszlop hozzáadásával a Vertex modul kimenő teljesítménye 600 W fölé emelhető” – jelezte Yin Rongfang, a Trina vezérigazgató-helyettese és elnök-helyettese, és hozzátette: „Továbbá a PERC+ cella energiaátalakítási hatékonysága várhatóan meghaladja a 24%-ot; ha ezt olyan tényezőkkel kombináljuk, mint például a modul kialakításának optimalizálása, a terhelési határ továbbfejlesztése valamint a telepítés egyszerűsítése, akkor a Vertex modulok kimenő teljesítménye még fokozható.”

A Trina szerint a hagyományos 410 W-os kétoldalas modulokhoz képest a Duomax V képes az ipari léptékű napelemes projektek fajlagos költségeit akár 6-8%-kal is csökkenteni, és az ilyen létesítmények által megtermelt elektromos áram fajlagos költségét 3-4%-al mérsékelni. A vállalat ezt egy napelem erőmű számára számította ki, amely Kína Hejlungcsiang tartományban található, de ennek méretét nem közölték.

Forrás: pv-magazine