A Trina Solar 86 MW-nyi modult szállít Olaszország legnagyobb támogatás nélküli napelem erőművéhez

A Trina Solar Tallmax moduljai látják el a Torre Antonacci projektet San Severo-ban, Olaszország. Kép: Margherita. A Trina Solar 86MW MW-nyi modult biztosított a Torre Antonacci projekthez, amely a legnagyobb olyan napelem park Olaszországban, amely teljes mértékben állami támogatás illetve bármilyen ösztönző nélkül működik. A vállalat Tallmax moduljait használták fel ahhoz a hálózat-egyenértékűség projekthez, ez a…

2020. július 29. szerda, forrás: mnnsz.hu

A Trina Solar 86MW MW-nyi modult biztosított a Torre Antonacci projekthez, amely a legnagyobb olyan napelem park Olaszországban, amely teljes mértékben állami támogatás illetve bármilyen ösztönző nélkül működik.

A vállalat Tallmax moduljait használták fel ahhoz a hálózat-egyenértékűség projekthez, ez a Margherita tulajdonát képezi, és a Foggia tartománybeli található San Severo területén található.

„Amellett, hogy hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez, reményeim szerint ez a [projekt] követendő példaként jelenik meg a szektor valamennyi résztvevője előtt, hogy befektessenek a hálózat-egyenértékűség elérésébe, amely Olaszországban még láthatóan csak döcögősen halad” – mondta Luca Carosielli, a Margherita projektért felelős mérnöke és részvényese.

A projekthez felhasznált, legfeljebb 395 W kimenő teljesítménnyel rendelkező Tallmax modul része a Trina Solar megújult termékportfóliójának. A Trina szerint a Tallmax gyártáshoz 144 darab osztott cellás monokristályos PERC cellát használtak fel a magasabb teljesítmény eléréséhez, míg a cella string elrendezése jelentős mértékben csökkentheti a a sorok közötti árnyékolás miatt fellépő teljesítménycsökkenést. A multi-busbar kialakítás (MBB) egyúttal képes csökkenteni a modul üzemi hőmérsékletét is, ezzel javítani a hatékonyságot és a teljesítményt.

Gonzalo de la Viña, a Trina Solar európai modul üzletágért felelős vezetője azt közölte, hogy a vállalat büszke arra, hogy hozzájárulhatott a rendszer fajlagos elektromos áram költségének (levelised cost of electricity, LCOE) leszorításához fotovoltaikus moduljai segtségével.

„Már hosszú évek óta a hálózat-egyenértékűség elérése volt a fotovoltaikus ágazat szent grálja” – mondta. „Nagy örömünkre szolgál azt látni, hogy a támogatás nélküli projektek koncepciója itt végre valóra vált. A napelemek nagy utat tettek meg, és napjainkban már versenyképesek a költségek tekintetében.”

A Margherita tranzakció előtt a Trina Solar a hónap elején körülbelül 970 MW-nak megfelelő napelemes projektet értékesített a Matrix Renewables eszközkezelő felé. A már működő vagy a fejlesztés előrehaladott fázisában tartó projektek helyszíne Spanyolország, Chile, Kolumbia és Mexikó.

Forrás: pv-magazine