A Huawei napelemes akkumulátorokat hoz Európába

A kínai csoport most mutatja be Luna2000 fotovoltaikus tárolási rendszerét egy roadshow keretében egész Németországban. Az év hátralévő részében el fogja kezdeni az értékesítését számos partner bevonásával több európai országban.

2020. október 1. csütörtök, forrás: mnnsz.hu

A Huawei hamarosan megkezdi lakóépületek napelemes rendszereihez való Luna2000 háztartási energiatárolási rendszerének értékesítését Európa teljes területén.

Az inverter gyártó azt közölte, hogy az említett megoldás Németországban az év vége felé lesz elérhető, valamint más meg nem nevezett európai piacokon is.

Az új termék bemutatása jelenleg folyik a Németországban tartott bemutató keretében, és azt állítják, hogy jelentős érdeklődést váltott ki a fogyasztók körében. A roadshow számos különböző helyszínt fog érinteni egészen október végéi.

A moduláris Luna2000 tárolási megoldás három különböző változatban érhető el. A legkisebb változat kapacitása 5 kWh, 3,5 kW-os maximum kisülési kapacitással. A két másik változat kapacitása 10 kWh illetve 15 kWh, míg a maximális kisülési kapacitásuk 7kW. A tömegük 63,8 kg és 163,8 kg közé esik.

A Luna2000 rendszer kombinálható a Huawei egyfázisú és háromfázisú invertereivel. A vállalat lítium-, vas- és foszfáttartalmú cellákat használ, és legfeljebb két akkumulátort működtet párhuzamosan a legfeljebb 30 kWh potenciális tároló kapacitás eléréséhez.

A Huawei több szintű biztonsági koncepcióra épít, amely magában foglalja a a cella kémiai jellemzőit és az érzékelők technológiáját az akkumulátor egység, továbbá a teljes tárolórendszer és az inverterek vonatkozásában. Minden akkumulátoros egység saját vezérlési rendszerrel bír, és 10 éves garancia jár hozzá.

A tárolási megoldás elhelyezhető állványon vagy falra is felszerelhető. A Huawei elsődlegesen a lakóépületek szegmensét célozza, de a Luna2000 kisebb kereskedelmi alkalmazásoknál is felhasználható. Azonban az árakat még nem tették közzé, csak annyit, hogy a rendszereket „rendkívül vonzó” áron fogják értékesíteni.

Forrás: pv-magazine