A Gulf Power két hatalmas szolár projekt és egy méretes akkumulátoros rendszer építésébe kezd

Ahogy az FPL leányvállalata folytatja anyavállalata erőteljes haladását a szolár terén, 150 MW napelem és 409 MW tároló kerül a napsütötte államba.

2021. február 26. péntek, forrás: mnnsz.hu

A Gulf Power, amely a Florida Power and Light (FPL) leányvállalata, bejelentette, hogy napenergia portfólióját csaknem 150 MW-tal bővíti, mivel a közműcég két napelem telepítés megépítését kezdi el észak-nyugat Floridában.

A Panhandle-ben épülő két új szolár központ a Cotton Creek napenergia központ Escambia megyében, és a Blue Springsnapenergia központ Jackson megyében, mindkettő 74,5 MW kapacitással. A két projekt nagyjából 500 munkahelyet fog létrehozni megépítése során.

Napelemes projektjein felül a Gulf Power szintén nemrégiben kezdte el az FPL Manatee energiatároló központ felépítését, amely a tervek szerint a világ legnagyobb napenergia-alapú akkumulátoros rendszereinek egyike lesz, továbbá a keleti partvidék egyik legnagyobb telepített akkumulátora is. Ez a tárolórendszer része annak a modernizálási tervnek, amely várhatóan felgyorsítja a közeli erőműben működő, elöregedőben lévő földgáztüzelésű egységek nyugdíjazását.

A floridai Parrish-ban található 409 MW-os gigászi akkumulátor projekt várhatóan 2021 végén kezdi meg a fogyasztók kiszolgálását. A Manatee központ megépítése 70 munkahelyet teremt, és az előzetes számítások szerint a projekt teljes élettartama alatt több mint 100 millió dollárt fog megtakarítani az FPL ügyfeleinek.

A már az építési szakaszba került projektjein túl a Gulf Power további öt, a fejlesztés korai szakaszában tartó projektről számolt be észak-nyugat Florida területén: ezek a First City napenergia központ North Escambia megyében, a Blackwater River napenergia központ Santa Rosa megyében, a Chipola River napenergia központ és a Flowers Creek napenergia központ Calhoun megyében, és az Apalachee napenergia központ Jackson megyében.

Bár ezeknél a fejlesztés alatt álló projekteknél még nem közölték a kapacitásokat, valószínűnek tűnik, hogy ha nem mindegyik, de a legtöbbnél legfeljebb a mágikus 74,5 MW szintet tűzik ki, mivel Floridában az ennél nagyobb projektekre további engedélyezési eljárások várnak, amelyet a fejlesztők zöme inkább elkerül.

Forrás: pv-magazine