A Canadian Solar csatlakozik az 500 W fölötti panelek klubjához

A kínai-kanadai vállalat bemutatott egy sor nagy teljesítményű modult, amelyeket a jövő év elején terveznek sorozatgyártásba bevonni. A sorozat tagjai között szerepel kereskedelmi és ipari létesítmények tetejére szánt termék is, amely 405 W teljesítményt nyújt.

2020. július 3. péntek, forrás: mnnsz.hu

A kínai-kanadai gyártó, a Canadian Solar csatlakozott az 500 W fölötti tartományba tartozó paneleket előállítók egyre népesebb táborához.

A Nasdaq-on jegyzett cég öt nagy teljesítményű eszközt mutatott be HiKu, kétoldalas BiHiKu és HiDM termékcsaládjai bővítésére, a szériagyártást a jövő év elejére tervezik.

A sorozat 5 terméke – beleértve a HiKu 5 és a BiHiKu 5 modelleket – az M6 lapkákra épül, és az előbbiekben említett két modell rendelkezik a Canadian Solar fény és magas hőmérséklet-indukált lebomlást (Light and elevated Temperature Induced Degradation, LeTID) mérséklő technológiájával, amely a gyártó állítása szerint az iparági normához képest felére csökkenti a kockázatot.

Mivel rendelkezésre áll a mono- és a polikristályos változat is, az 5-ös sorozat ajánlatai közül a kétoldalas akár 500 W-ot is nyújthat a Canadian szerint, míg a 6-os sorozat BiHiKu 6 teljesítményének felső határa 590 W, az energiaátalakítás hatékonysága 21,3% egy 182 mm-es lapkákból felépülő modul esetén.

Az ilyen típusú kimenő teljesítmény – közölte tegnap a Canadian – akár 5,2 százalékkal is képes csökkenteni a rendszer fajlagos költségeit, míg az energiamegtakarítás akár a 12,3 százalékot is elérheti.

Az új, nagy teljesítményű tartományban szerepel egy olyan, az 5-os sorozatba tartozó termék, amelyet kifejezetten a kereskedelmi és ipari létesítmények tetején elhelyezésre szántak – ez a HiDM 5. A teljesen fekete színű panel a beszámolók szerint 405 W teljesítményű.

A Canadian 30 évre szóló lineáris teljesítmény garanciát ad a kétoldalas termékekhez, ezzel a használat első évében legfeljebb 2 százalékos, és az azt követő években legfeljebb 0,45 százalékos gyengülést ígér. Az egyoldalas modulra 25 évnyi garancia jár, ennél a maximum 2% illetve 0,55%. Az új sorozatot 12 évre szóló termékre és folyamatra vonatkozó garanciával is szállítják.

Forrás: pv-magazine